Ένα απαιτητικό 24 ώρο και μια καθημερινότητα της ζωής με διαβήτη...

4:30 π.μ.

Ξυπνάω από ένα όνειρο για το ότι η γλυκόζη στο αίμα μου είναι χαμηλή. Αυτό είναι πολύ περίεργο γιατί η γλυκόζη στο αίμα μου, ευτυχώς, δεν πηγαίνει ποτέ χαμηλά. Σηκώνομαι και δοκιμάζω για να είμαι σίγουρη – είναι εντάξει.

Ενώ εγώ, παίρνω το φάρμακο του θυρεοειδούς μου, καθώς πρέπει να λαμβάνεται τουλάχιστον μία ώρα πριν από το πρωινό. Επιστρέφω στο κρεβάτι, ελπίζοντας ότι θα μπορέσω να κοιμηθώ περισσότερο.

5:15 π.μ.

Είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και ξύπνια για 45 λεπτά, συνειδητοποιώ ότι ο ύπνος τελείωσε για τη νύχτα. Σηκώνομαι ήσυχα, οπότε δεν θα ενοχλήσω τον άντρα μου και θα τραβήξω το περιοδικό από το κομοδίνο.

Ενώ περιμένω να βράσει νερό για τσάι, γράφω στο περιοδικό μου. Παραθέτω τρία πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων και τρία πράγματα που θα κάνουν τη μέρα μου υπέροχη. Το άγχος μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, οπότε η διαχείριση του είναι πολύ σημαντική για μένα. Βρήκα ότι το περιοδικό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγώ από την αρνητικότητα και να επικεντρωθώ στο θετικό.

Έφτιαξα ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι, έκανα τη λίστα με τις υποχρεώσεις μου για την ημέρα και άρχισα να διαβάζω τα email μου.

6:00 πμ.

Ελέγχω ξανά τη γλυκόζη στο αίμα μου: έχει αυξηθεί κατά 16 βαθμούς και δεν έχω φάει τίποτα! Είναι τόσο ωραίο που επιτέλους πήρα το Α7 Touchcare CGM. Δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξω τη γλυκόζη του αίματός μου συχνότερα, παρά μόνο  αν έπρεπε να σκάψω ένα μέτρο και να κάνω ένα καινούριο δάκτυλο. Αυτά φυσικά δεν γίνονται.

Τώρα μπορώ να δω τα νούμερα μου, απλά χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό μου! Η ασφάλιση δεν καλύπτει συνήθως CGM για άτομα με διαβήτη τύπου 2, εκτός εάν χρησιμοποιούν ινσουλίνη – τουλάχιστον αυτό συνέβαινε για μένα. Αποφάσισα όμως να κάνω την θυσία και να πάρω ούτως ή άλλως. Είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα.

Μπορώ να διαχειριστώ τη γλυκόζη στο αίμα μου πιο σταθερά τώρα και μπορώ να δω ξεκάθαρα την επίδραση όσων τρώω και όλης της άσκησης που κάνω. Πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουν διαγνωστεί με διαβήτη, ή ακόμη και με προδιάθεση, θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την τεχνολογία.

Ήρθε η ώρα για το πρώτο πρωινό: τυρί cottage, καρύδια, σπόροι κολοκύθας και ένα πασπαλισμένο κανέλα. Είναι 13 γραμμάρια υδατανθράκων συνολικά. Παίρνω το σχήμα του πρωινού χάπι μετφορμίνης, βιταμίνης D3, ασπιρίνης χαμηλής δόσης, βιταμίνης C και ενός προβιοτικού, δοκίμασα το Bifolac Restore. Μου το σύστησε ο γιατρός μου, και έμεινα έκπληκτη από την αποτελεσματικότητα του.

6:45 π.μ.

Αυτή είναι η δημιουργική μου στιγμή. Κάνω κάποια γραφή και εφαρμόζω την τεχνική Pomodoro, ένα σύστημα διαχείρισης χρόνου με μεγάλη παρακολούθηση online και off.

Κάθε φορά που είμαι στο γραφείο μου, ζητώ από την Siri  να ρυθμίσει ένα χρονόμετρο για 25 λεπτά. Όταν το χρονόμετρο σβήνει, σηκώνω και κινούμαι για πέντε λεπτά. Θα μπορούσα να κάνω τζόκινγκ στην κουζίνα μου. Θα μπορούσα να ασκήσω δέντρο για να βελτιώσω την ισορροπία μου.

Το σημαντικό είναι ότι μετακινώ το σώμα μου με κάποιο τρόπο για πέντε λεπτά. Μέχρι το τέλος της ημέρας, έχω ασκηθεί πολύ! Το να είμαι σωματικά δραστήρια με βοηθάει να διατηρήσω τη γλυκόζη στο αίμα μου εντός εύρους.

8:30 π.μ.

Έχουν περάσει περίπου δύο ώρες από τότε που έφαγα, επομένως ελέγχω τη γλυκόζη στο αίμα μου. Στη συνέχεια, δουλεύω για την εργασία μου για την επεξεργάζομαι κάποια βίντεο. Η έρευνα έχει δείξει μια πιθανή σχέση μεταξύ του διαβήτη και της άνοιας, γι ‘αυτό προσπαθώ να συνεχίσω να μαθαίνω νέα πράγματα για να διατηρήσω τον εγκέφαλό μου ενεργό.

9:30 π.μ.

Τώρα ήρθε η ώρα να κάνω ντους και να φάω ένα δεύτερο πρωινό. Σήμερα είναι μια ημέρα γιόγκα, οπότε το πρόγραμμα φαγητού μου είναι ασυνήθιστο.

Ο σύζυγός μου και εγώ παρακολουθούμε μαθήματα γιόγκα στις 2 μ.μ. και ο δάσκαλός μας συνιστά να μην τρώει τίποτα τέσσερις ώρες πριν. Έτσι, τρώμε ένα πρωινό νωρίς και ένα άλλο περίπου στις 10 π.μ.

Σήμερα είναι εκτελώ μια νέα συνταγή πρωινού από το νέο βιβλίο μαγειρικής μου, το βιβλίο διαβήτη για εστίες πίεσης, καθώς και τα βατόμουρα και ένα σκληρό βραστό αυγό. Αυτό είναι 32 γραμμάρια με υδατανθράκα. Μου αρέσει να συμπεριλαμβάνω ένα ολόκληρο σιτάρι με το δεύτερο πρωινό μου γιατί ξέρω ότι θα με κρατήσει μέχρι να μπορώ να φάω ξανά.

10:15 π.μ.

Το δεύτερο πρωινό μου διακόπτεται από έναν πελάτη με κρίση. Φτιάχνω ένα άλλο φλιτζάνι πράσινο τσάι και τελειώνω το φαγητό στο γραφείο μου. Αυτό δεν είναι ιδανικό. Προτιμώ πολύ να κάθομαι στο τραπέζι της κουζίνας όταν τρώω και απολαμβάνω μια συνομιλία με τον άντρα μου.

11:00 π.μ.

Η κρίση αποφεύχθηκε.

Εφόσον ξέρω ότι ο σύζυγός μου και θα επιστρέψουμε σπίτι από γιόγκα πεινασμένοι, μου αρέσει είτε να ανοίξω την κουζίνα ή να φτιάξω κάτι νωρίτερα, ώστε να μπορούμε να ζεσταθούμε γρήγορα όταν φτάσουμε στο σπίτι. Έχω διαπιστώσει ότι εάν έχουμε ένα σχέδιο, είμαστε λιγότερο πειρασμένοι να φάμε έξω (και να κάνουμε κακές επιλογές).

Σήμερα, φτιάχνω σολομό. Μαγειρεύω το σολομό και φτιάχνω τη βάση της σούπας. Όταν επιστρέψουμε, το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να τα βάλω όλα μαζί και να τα ζεστάνω. Ενώ όλα μαγειρεύουν, κάνω check in με την διαδικτυακή κοινότητα διαβήτη (DOC) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.